Omgeving Paesens – Moddergat

Paesens-Moddergat

Paesens-Moddergat is een dorpje met een rijke (en ook wel tragische) historie die bewaard is gebleven in het dorpje met zijn beschermd dorpsgezicht en in  ’t Fiskershúske (een prachtig klein museum) komen historie en vissersleven tot leven.

Fiskershúske in de omgeving van Moddergat Paesens vlakbij het wadKom je uit het ’t Fiskershúske en loop je de dijk op dan sta je voor het monument dat de ramp van 1883 symboliseert. Je kijkt uit uit over de Waddenzee en en je kunt je fantasie de vrije loop laten. Weer terug onder aan de dijk vind je theeschenkerij Yke-Muoi van Paesens-Moddergat met terras .

 

 

 

De omgeving biedt volop wandelmogelijkheden zowel binnen- als buitendijks.

Wandelen in de omgeving van Moddergat Paesens vlakbij het wad Wandelen in de omgeving van Moddergat Paesens vlakbij het wad Wandelen in de omgeving van Moddergat Paesens vlakbij het wad Wandelen met een LAW bord in de omgeving van Moddergat Paesens vlakbij het wad

Hou je van fietsen? Langs de dijk naar het westen richting Holwerd of naar het Oosten naar Lauwersoog en dan landinwaarts terug. Of een rondje Lauwersmeer (stevige tocht) langs Zoutkamp en door het natuurgebied Lauwersmeer. Hou je van vogels? De verrekijkers en lectuur liggen in de huisjes. Kijk ook eens op www. www.beleefdewaddennatuur.nl en www.vogelbescherming.nl . Kijk eens naar de interactieve vogelkaart op deze website.
Hou je van vissen, dan moet je eerst pieren steken.

Varen kan ook :

  • Boot huren bij waddeninzicht in Oostmahorn
  • Met de Ferry naar Schiermonnikoog of Ameland (Tel Wagenborg.: 0900 9238 (€ 0,70 p/gesprek)

Op Schiermonnikoog ben je zo (half uurtje fietsen en drie kwartier varen.
Ameland duurt wat langer (half uurtje rijden met de auto en een overtocht van c.a. een uur.
Wil je het wad op een ultieme manier verkennen of wil je lopen met een gids , kijk eens op de site van Wadloopcentrum Friesland ( Zie de link op pagina 1).  De eigenaar is waddengids bij deze vereniging.

Als hij aanwezig is neemt hij je mee het wad op.

 

Houd je van lekker eten en vooral van vis dan is Lauwersoog je plek; de vis wordt er elke dag vers aangevoerd en er zijn uitstekende visrestaurants.
Hou je van vis zelf roken: er staat een rookoven met houtmot in de schuur. Gebruiksaanwijzing in de klappers.
Verdere suggesties Uit eten in de klapper in de huisjes.

Eigenlijk te veel om op te noemen en een week is tekort. En dan valt er nog zoveel te ontdekken wat hier niet is genoemd.
Lees daarvoor in de toekomst het nieuwsblog op deze site. Met ervaringen van de eigenaar en de gasten.
Ik ben helemaal verliefd geworden op deze plekken.

Vakantiehuis aan de dijk bij de Waddenzee in Noordoost Friesland

John Coenders